dissabte, 28 de gener del 2012

SUC DE MANDARINA

L'altre dia vaig provar el suc de mandarina. Es boníssim!!!

Cada matí abans d'anar a treballar hem faig un suc de mandarina.

El que m'ha semblat curiós es la seva història i les seves propietats.

Història


La mandarina prové de les zones tropicals d'Àsia, com la resta de cítrics.

El seu nom fa referència al color dels vestits que utilizatvem els mandarins, alts governants de l'antiga Xina.
El seu cultiu es va introduir a Europa al segle XIX i actualment es produeix al Japó, Israel, Algèria, i per descomptat, a Espanya, on la Comunitat Valenciana produeix el 90% del cultiu estatal.

Hi han 4 varietats:

- Satsumes: les primeres en arribar al mercat.
- Clementines: Saboroses i fàcils de pelar.
- Clementines i hídrids (les més tardanes, amb molt de suc i dolços, però díficils de pelar.

Aquesta fruita la trobem de novembre a març.


PROPIETATS PER A LA SALUT.

Aquesta fruita és el 88% d'aigua, hidrats de carboni i fibra.

- Es el menys àcid que el suc de taronja.
- Ajuda a cremar greixos.
- El suc de mandarina pot disminuir el risc cardiovascular en nens.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada